Κωνσταντίνα Χρίστου

Ψυχολόγος & Ψυχοθεραπεύτρια

Η Κωνσταντίνα Χρίστου είναι ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια με εξειδίκευση στην Ολοκληρωτική Ψυχοθεραπεία, πράγμα που σημαίνει ότι έχει εκπαιδευτεί σε περισσότερες από μία ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις και τις χρησιμοποιεί κατά τη διάρκεια των ψυχοθεραπευτικών συνεδριών.

Κάποιες από τις προσεγγίσεις περιλαμβάνουν την Γνωστικο-Συμπεριφοριστική Θεραπεία, την Ατομο-Κεντρική Προσέγγιση, την Θεραπεία με Επικεντρωση στην Εύρυθμη Εξέλιξη και τη Θεωρία της Συνάφειας.

Διαθέτει πτυχίο (BA) στη Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Suffolk στο Μπόστον των ΗΠΑ (CUM LAUDE) και μεταπτυχιακό δίπλωμα (MΑ) στην Ολοκληρωτική Συμβουλευτική Πρακτική από το Πανεπιστήμιο του Ντέρμπι στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η κυρία Χρίστου διαθέτει το δικό της Ιδιωτικό Ιατρείο στη Λευκωσία από το 2009 και έχει εκτεταμένη εμπειρία στην εργασία με ενήλικες, ζευγάρια, νεαρά παιδιά και έφηβους.

Η εμπειρία της καλύπτει διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων της κατάθλιψης, προβλημάτων σχέσεων, της Διαταραχής Μετα-Τραυματικού Στρες (ΔΜΤΣ), της Γενικής Διαταραχής Άγχους (ΓΔΑ), των Διαταραχών της Διατροφής, της αυτοτραυματισμού, της διαχείρισης του θυμού, της οδύνης, της οικιακής βίας, της σεξουαλικής κακοποίησης, της κατάχρησης ουσιών, της Συνορθοτικής-Συνειδητής Διαταραχής (ΣΣΔ), φοβιών, παραληρήσεων, των ανησυχιών και των κρίσεων πανικού.

Είναι έμπειρη εκπαιδεύτρια καθώς για αρκετά χρόνια διοργανώνει και παρουσιάζει διαλέξεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια για διάφορα θέματα εξ ονόματος Δήμων, διάφορων Οργανισμών, ιδιωτικών εταιρειών, δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων.

Η κυρία Χρίστου είναι μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας (BACP) και ιδρυτικό μέλος του Παγκυπριακού Συλλόγου Ψυχοθεραπευτών (ΠΣΨ).

Συμμετέχει ενεργά στον εθελοντισμό μέσω της συμμετοχής της σε πολλούς μη κερδοσκοπικούς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς. Από το 2009 εμφανίζεται σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές ως ειδικός συζητώντας για ένα ευρύ φάσμα ψυχοκοινωνικών θεμάτων.

Για δύο χρόνια διατηρούσε τη δική της ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή στο ραδιοφωνικό σταθμό LOGOS 101.1 FM με τίτλο "Ο Λόγος του Παραλόγου", όπου οι ακροατές μπορούσαν να τηλεφωνήσουν και να κάνουν ερωτήσεις ή σχόλια σχετικά με ψυχοκοινωνικά θέματα που συζητούνταν κατά τη διάρκεια της εκπομπής. Μπορείτε να βρείτε τις εμφανίσεις της στην τηλεόραση στο κανάλι της στο YouTube.

Ειδικότητα

Ολοκληρωτική Ψυχοθεραπεία

Η ψυχοθεραπεία, όπου συχνά αναφέρεται ως ψυχολογική συζήτηση ή συμβουλευτική, είναι μία θεραπευτική διαδικασία κατά την οποία άτομα, ζευγάρια ή ομάδες συμμετέχουν σε συνομιλίες με εκπαιδευμένους ψυχοθεραπευτές για την αντιμετώπιση συναισθηματικών, ψυχολογικών ή συμπεριφερσικών προκλήσεων. Ο βασικός στόχος της ψυχοθεραπείας είναι η ενίσχυση της ψυχικής ευημερίας μέσω της προαγωγής της εμπιστοσύνης και της ανοικτής επικοινωνίας σε ένα ασφαλές και εμπιστευτικό περιβάλλον.

Μέσω αυτής της θεραπευτικής σχέσης, οι θεραπευτές χρησιμοποιούν τεχνικές που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα και διάφορες προσεγγίσεις για να βοηθήσουν τους πελάτες να επιτύχουν συγκεκριμένους στόχους, είτε πρόκειται για τη διαχείριση συμπτωμάτων ψυχικών διαταραχών, τη βελτίωση των στρατηγιών αντιμετώπισης, την αύξηση της αυτοσυνειδησίας ή την επίλυση διαπροσωπικών συγκρούσεων. Η ψυχοθεραπεία εξουσιοτροπεί τα άτομα να εξερευνήσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, να αναπτύξουν δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων και να αποκτήσουν εισαγωγή στον εαυτό τους, προωθώντας την προσωπική ανάπτυξη και τη θετική αλλαγή.

Οι συνεδρίες ψυχοθεραπείας μπορεί να διαφέρουν όσον αφορά τη διάρκεια και τη συχνότητα. Κυμαίνονται από σύντομες επεμβάσεις μέχρι μακροχρόνια, συνεχή υποστήριξη. Ανεξαρτήτως της χρησιμοποιούμενης προσέγγισης, η ψυχοθεραπεία υπογραμμίζει ηθικά πρότυπα και εχεμύθεια για να εξασφαλίσει την ευημερία και το απόρρητο των πελατών. Αποτελεί μια πολύτιμη πηγή για άτομα που αναζητούν τρόπους να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της ζωής, να αναπτύξουν πιο υγιείς μηχανισμούς αντιμετώπισης και να εργαστούν προς μια πιο ευτυχισμένη και ικανοποιητική ζωή.

Οφέλη Ειδικότητας:
  • Οι ψυχοθεραπευτές παρέχουν ένα υποστηρικτικό και μη κριτικό περιβάλλον για τα άτομα, ώστε να εξερευνήσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, προωθώντας την αυτοσυνειδησία και τη συναισθηματική ενόραση.
  • Προσφέρουν επιστημονικές τεχνικές θεραπείας που βοηθούν τα άτομα να αντιμετωπίσουν το άγχος, να διαχειριστούν τα συναισθηματικά θέματα και να αναπτύξουν πιο υγιείς μοτίβα συμπεριφοράς.
  • Οι ψυχοθεραπευτές βοηθούν τους πελάτες να θέσουν και να εργαστούν προς συγκεκριμένους στόχους, εξουσιοτροπώντας τους να κάνουν θετικές αλλαγές στη ζωή και τις σχέσεις τους.
  • Βοηθούν τα άτομα να αναπτύξουν αποτελεσματικές δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων, επιτρέποντάς τους να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της ζωής με μεγαλύτερη ανθεκτικότητα και αυτοπεποίθηση.
el